

## AmCham Economic Briefing 2025: Fostering A Greater Philippines

Financial Services, Taxes, and Tariffs

22 January 2025 | 9:00 AM - 3:00 PM | Sheraton Ballroom, Sheraton Hotel, Newport Boulevard, Pasay City, Philippines

### Objectives

- 1. Present the Philippine Outlook 2025 by key government officials and key industry players
- 2. Create an avenue for discussion on the challenges and opportunities of the different industries that can help in enhancing the Philippine Economy
- 3. Promote networking and engagement amongst industry members

nogram Agenaa		
<b>8:00 AM - 8:55 AM</b> (55 minutes)	Registration and Booth Viewing and Breakfast	-
<b>8:55 AM - 9:00 AM</b> (5 minutes)	Singing of the Philippine and the U.S. National Anthems	-
<b>9:00 AM - 9:05 AM</b> (5 minutes)	Opening Remarks	Mr. Ebb Hinchliffe AmCham Philippines
<b>9:05 AM - 9:10 AM</b> (5 minutes)	Introduction of Guest of Honor	Mr. Gary Wong, AIG Philippines Insurance, Inc.
<b>9:10 AM - 9:20 AM</b> (10 minutes)	Welcome Speech	Mr. Phillip Nervig, US Embassy (Confirmed)
<b>9:20 AM to 9:25 AM</b> (5 minutes)	Introduction of Keynote Speaker	Atty. Joseph Fabul, Unilever
<b>9:25 AM - 9:55 AM</b> (30 minutes)	Philippine Economic Outlook	Director Euvimil Nina Asuncion, Department of Finance (DOF) (Confirmed)
9:55 AM to 10:00 AM (5 minutes)	Introduction of Second Guest Speaker	Atty. Jules Riego SGV & Co. / AmCham Philippines
10:00 AM to 10:30	Philippine Economic Forecast 2025	Mr. Dante Tinga, Jr. (Confirmed)

### Program Agenda



## **AMCHAM PHILIPPINES** The American Chamber of Commerce of the Philippines, Inc.

AM (30 minutes)	(Bank Perspective)	BDO Unibank, Inc.
10:30 AM to 10:35 AM (5 minutes)	Introduction of Guest Panelists (First Panel Session)	Atty. Jules Riego SGV & Co. / AmCham Philippines
10:35 AM to 11:35 AM (1 hour)	First Panel Session - Investment Talks "From Third World to First World: How Do We Make The Philippines Thrive?"	<ul> <li>Guest Panelist List (All confirmed): <ol> <li>Mr. Dante Tinga, Jr., BDO Unibank, Inc.</li> <li>Mr. Wilson Tan, SGV &amp; Co.</li> <li>Usec. Margaux Salcedo, Department of Budget and Management</li> <li>Mr. Gonzalo Varela - World Bank</li> <li>Gov. Marjorie Ramos-Samaniego, Board of Investment</li> </ol> </li> <li>Moderated by:</li> <li>Mr. Rombit Co, BDO Unibank, Inc. / AmCham Philippines</li> </ul>
11:35 AM to 12:35 PM (1 hour)	Lunch Break and Resumption of Booth Viewing/Activities	_
12:40 PM to 12:50 PM (10 minutes)	Announcement of Resumption of Program	-
12:50 PM to 12:55 PM (5 minutes)	Introduction of Third Guest Speaker	Mr. Marc Alejo, Monde Nissin Corporation



# **AMCHAM PHILIPPINES** The American Chamber of Commerce of the Philippines, Inc.

12:55 PM to 1:25 PM (30 minutes)	Investment Promotion and Industry Development	Usec. Ceferino "Perry"Rodolfo (Confirmed) Department of Trade and Industry (DTI)
1:25 PM to 1:30 PM (5 minutes)	Introduction of Guest Panelists (Second Panel Session)	Mr. Eduardo "Jun" Fuentebella, Jr., AGC Development Corporation
1:30 PM to 2:30 PM (1 hour)	Second Panel Session "Future-Proofing the Philippine Economy: Navigating Global Trends and Local Resilience"	Guest Panelist List (All confirmed): 1. Mr. Alberto de Larrazabal, Ayala Corporation 2. Dr. Mario Lamberte, USAID - UPPAF RESPOND 3. Ms. Monica Trajano, Aboitiz InfraCapital Moderated by: Engr. Rynor Jamandre, Quantity Solutions, Inc. (Confirmed) / AmCham Philippines and Mr. Chris Ilagan, PepsiCo / AmCham Philippines (Invited)
2:30 PM to 2:35 PM (5 minutes)	Closing Remarks	ТВА
<b>2:40 PM</b> (until 3:00 PM)	Networking and Sponsor's Booth Viewing	